indien kallar

 

avslag

Tidigare i höst skrev Sune Flisa ett pappersbrev till komnunstyrelsen i Mörbylånga kommun. Han begärde att kommunen skulle höja hastigheten genom Kastlösa samt betala ordentligt tilltagna skadestånd till den sydöländska befolkningen.

Nu kommer kommunens svar till Sune Flisa, se ovan. Med anledning av brevet har Sune levererat ett synnerligen känslosamt tillkännagivande till oss på redaktionen. Med södra Ölands bästa för ögonen väljer redaktionen att – nedan – publicera det utan kommentarer, strykningar eller tillägg. Dock har vi tagit oss friheten att helt utelämna Sune Flisas 33 sidor långa PS, i vilket han – bland annat – ber oss att skicka brevtexten till Svenska Akademien för att – som Sune uttrycker det: ”_ _ _ ledamöterna i ett nafs ska kunna befrias från sitt träliga dividerande om olika kandidaters styrkor och svagheter. De kan nu på stående fot titta varandra i ögonen och i beundran utbrista i kör: ”Heureka. Sune får litteraturpriset 2016. Äntligen!”

 

————————————————————————————————-

Sune Flisas brev till redaktionen:

Högt ärade ölänningar.

Gränsen är nådd. Jag orkar inte längre. Min sargade kropp förblöder, min mentala hälsa – annars omvittnad som ”enastående” – krackelerar i takt med debarkeringen från allt vad som kan kallas ”förstånd”. Alla kurvor pekar nedåt; framtiden ter sig allt svartare. Jag Sune Flisa återvänder till mitt kloster Zabsang Choekhorling i Indien. Där lyser eftertankens klara skära i morgonrodnaden, där härskar vishetens blomma och där tar man emot Sune Flisas råd och order med tacksamhet och övertygelse om den djupa kunskapens omätbara värde.

När nu Mörbylånga kommun vägrar både den av mig beordrade hastighetsökningen genom ökenlika Kastlösa samt skyndsamt utdelande av ett rundligt tilltaget pekuniärt skadestånd till den sydöländska hårt lidande befolkningen blir deras beslut lika med slutpunkten för min öländska era. Nu kallar världen. Nu träder Sune Flisa in i den gränslösa sanningens bländande stjärnljus. Farväl alla klartänkande ölänningar och soldatvänner – skadade och ännu icke skadade, stupade och ännu icke stupade!

med ödmjuka hälsningar

 

 

Eder Sune Flisa

suneflisa
Sune Flisa som huvudtalare på svamp-
festivalen ”Årets Karl-Johan” i Värnamo,
hösten 1997. Foto: Katinka Museron.

 

Märkt , , ,

10 tankar om “indien kallar

 1. Gerd Åstrand skriver:

  Var vänlig meddela Sune Flisa att nu är det 40-kilometer även genom Södra Möckleby 😦

  • degerhamn skriver:

   Redaktionen har haft stormöte i frågan och kommit fram till att vi måste vänta med detta skrämmande besked, ity Sune för tillfället ligger intagen på en psykiatrisk klinik i staden Shimla i Indien. Efter det människofientliga avslaget på hans krav om återinförande av 50 kilometer i timmen genom Kastlösa drabbades Sune nämligen ett svårt nervsammanbrott och ”lealöshet i hela kroppen”. Han får nu specialisthjälp och ges indiska medikamenter, bland annat kobragift och insektsextrakt mixade i olika slags eteriska oljor. Enligt läkare på kliniken har Sune blivit allt bättre. Som ett tecken på det berättas att han vaknat mitt i natten och skrikit ”Anfall!” Redaktionen lovar att vi så snart det blir lämpligt – i små portioner – ska berätta den lugubra sanningen för Sune, trots risken för smärtsamma recidiv och ytterligare sjukhusvistelser. /Redaktionen

 2. Gerd Åstrand skriver:

  Vi får hoppas på hans snara tillfrisknande, södra Öland behöver Sune !

  • degerhamn skriver:

   Känner vi Sune rätt kommer han igen även om fallet denna gång blev mycket stort. Bara för dig kan jag berätta att redaktionen nyligen fått hans ännu icke utgivna stridsskrift, den 754 sidor tjocka ”Det moraliska kriget” med underrubriken ”segerns triumfer mellan bron och Långe Jan”. Småningom kommer den kanske som följetong i Alvarsamt.

 3. Gerd Åstrand skriver:

  Nu har 40-skyltarna spridit sig även till Grönhögen 😦

 4. Gerd Åstrand skriver:

  Bra, han fattas oss !

  • degerhamn skriver:

   Sune har gått i taket. Han glöder. Inom kort levererar han därför en utförlig rapport med utdrag ur några av de största indiska tidningarna, som alla har dagliga stort uppslagna reportage om ”The Oland disaster”. Tidningarna lär också visa karikatyrer av de ansvariga bakom besluten och koppla texterna till kartor och diagram över sjukdomens utveckling. Tidningarna, med mångmiljonläsekretsar, skriver på hindi men Sune översätter. Vi på redaktionen inväntar med spänning en ny publicistik pralin, sprungen ur gode Sunes alltid lika neutrala och lågmälda karaktär. /Allan von Kompost, nyhetschef

 5. Gerd Åstrand skriver:

  Hjälp !!! Sune var är du ??? Sidan 3 i dagens Ölandsblad, högerspalten ; Rubriken Ja till sänkt hastighet ; 40 även där 😡 duger det inte med 60 i Albrunna !

  • degerhamn skriver:

   Jag ligger i gråtfeber sen Vart är vi på väg? lades ned. Men jag har rest mig förr och gör det snart även denna gång. Sen rengör jag min bazzoka. Ammunition har jag fått gratis av smugglare i Pakistan. Så håll ut, snart smäller det. /Sune

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: