Gerd vann – igen!

Gerd Åstrand vann – trots att ett löjligt skrivfel hade smugit sig in i ledtråden för 2 poäng. Men då felet korrigerades hade Gerd redan lämnat sitt svar så misstaget bör inte ha påverkat utfallet. Redaktionen beklagar felet.

Dessvärre var detta inte det enda felet. Tryckfelsnisse var på ett strålande humör den dagen tävlingen skrevs. Det fanns ett fel till. Men i lösningen nedan är även det korrigerat. Redaktionen beklagar ånyo det inträffade och reser bort en vecka till okänd ort för att slippa Sune Flisas och andras eventuella hån och spe.

Ett obestridligt fakta, alldeles korrekt, är däremot att Gerd vinner för vilken gång i ordningen vet bara Statistiska Centralbyrån. Kalenderbitare på redaktionen tror att det är tredje gången gillt, och alla grattar för full hals och önskar dig lycka och välgång på de sju haven och i alla andra sammanhang. Bra jobbat. Du kan verkligen leverera i precis rätt ögonblick, Gerd!

Lösningen:
Vi går denna gång från Pinnekulla till Knäppinge.

Efter all julmat passar det bra att vandra denna gång i stället för att ta bilen. Vi går norrut den knappa milen till målet. Vi startar i by på norra Öland (Pinnekulla). Byt ut en bokstav i dess namn och tag bort en och då får by en bit in på södra öns inland (Pilekulla). I byn på södra ön (Pilekulla)finns både träd (pil) och hornlöst kreatur (kulla). Frånbyn innehåller del av träd (pinne) och kvinna vid målet i Mora (kulla). Men vad heter byn vi gångar till (Knäppinge)? (Knäpp)Inge som vet? Ding och vrickad är synonymer till målbyns förnamn (knäpp).

Även nästa månadsskifte blir det en Vart är vi på väg? Men sen kommer ny tävlingsform… Så häng med!

Märkt

6 tankar om “Gerd vann – igen!

 1. Gerd Åstrand skriver:

  Tack, roligt att vinna igen 😊 Som bondbrud får ju inte kreatur förvirra en och att ledtrådarna var lite fel få man ju ha överseende med i dessa tider med glögg och skumpa 😉 Önskar redaktionen en skön vecka i ledighet och alla Ett Gott Nytt 2016 !

  • degerhamn skriver:

   Detta är ett automatiskt meddelande från Alsenbladets redaktion, som det inte går att svara på:
   På grund av tekniska problem med inverteringskylaren i vår nyinköpta halogenbloggförstärkare är redaktionen på kurs i Strausberg öster om Berlin. Beräknad bortavaro: En vecka.
   Vi önskar alla våra läsare en God fortsättning.

  • superlille skriver:

   Grattis Gerd! Starkt jobbat och vilken start på det nya året! 😃 Härligt att kvinnorna fortsätter visa framfötterna! Jag hoppas alla får ett fantastiskt 2016!

 2. Anonym skriver:

  Gerd är värd all hyllning som tänkas kan !!Men
  inte så lite av hyllningen må tillfalla konstruktören !Klurigt men jäkligt roligt ! STORT TACK

 3. Gerd Åstrand skriver:

  Visst är det så ! Stort Tack för både rolig tävling och fina bilder 🌅📷

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: