Enkät: Vad tycker du om att det har blivit vinter?

Till helt nyligen strålade ringblommorna som solar i det gröna gräset, och somliga flyttfåglar sköt på obestämd tid upp charterresan till Medelhavet eller Afrika. Men tillvaron byter snabbt kläder. Nu har det snöat och termometerspriten har tagit hissen ned mot 10 minusgrader – på södra Öland! Alvarsamt insåg genast det allvarsamma i detta väderfaktum och begav sig ut på byn för att fråga folk om vad de tycker om den hastigt etablerade vintern.

enkät__13Annelotta Rolfsdotter bor i Mellby på Öland, veckopendlar till Eskilstuna där hon arbetar med missbruksfrågor: – Yes! Äntligen vinter!  Blir det mer snö kan det snart bli skidåkning. Jag är skidåkare och vill ha en vit januari och februari. Sen ska våren komma i lagom takt, inte för tvärt och snabbt. Jag har bott 20 år i Norrland och där kommer våren ”bara pang på”. Redaktionens tillägg: Den som eventuellt tror att det aldrig går att åka skidor på Öland kan klicka här.

enkät__20Bengt Hultenheim bor i Gårdstorp. Även han tillhör vitvarusympatisörerna: – Det är bara bra med vinter. Lite snö måste vi ju ha, även om det blir en del halka. Det är verkligen på tiden. Vi har inte haft vinter på flera år. Det får gärna vara vinter hela januari. Sen kan det kanske räcka.

Rolf HanssonRolf Hansson, Södra Möckleby. – Det är bra att det har snöat och blivit vitt. Visserligen blir det lite mer jobb, men det blir ljusare och då mår man bättre. Snön får gärna ligga kvar en månad. Sen är våren välkommen.

enkät__5Namnlös från Midningsbråte utanför Tingsryd i Småland på besök hos kompis i Södra Möckleby: – Nej, vintern gillar jag inte. Men trots den har vi gjort flera promenader om dan så nu kan jag byn. 

Taggad

2 thoughts on “Enkät: Vad tycker du om att det har blivit vinter?

  1. Annelotta Rolfsdotter skriver:

    Trevlig blogg.
    Jag fastnade också för det vackra namnet… Alvarsamt….

    • degerhamn skriver:

      Trevlig kvinna har hittat trevlig blogg. Och visst är det ”gung” i namnet: Al… var… samt… Du var extremt rolig att intervjua. Som gammal radioreporter lever man upp i såna möten med självspelande pianon som hugger på allt man säger och som fritt och glatt utvecklar saker och ting i obestämd riktning. Man ska aldrig riktigt veta vart det barkar hän! Nästa gång vi möts ska vi snacka livet och du ska få stort utrymme! 😉 /Staffanhälsningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: