det är kallt och det dröjer…

drjöjer_1_ _ _ tills näten kan läggas igen, och man kan steka strömming och lägga in ål.

dröjer_0_ _ _ till matchen mellan A och B börjar på tennisbanan i Degerhamn. Favorit lär vara B.

drjöjer_2_ _ _ tills det känns meningsfullt och skönt att dricka kaffe runt utebordet igen. Men något tidigare kan man kanske ta sig en kaffegök där?

drjöjer_4 _ _ _ till skiten töms och det börjar stinka så där som på gamla utedassens tid igen.

drjöjer_5_ _ _ tills den med en dag förlängda Skördefesten drar igång igen för tjugonde gången.

expedition_ _ _ till man får klampa in här och stöta ihop med en massa polare från hela landet, Sven P, Lisa O, Putte och andra husbilsfantaster. Och Per L som påstod att Öland kommer att välta

hembygd_ _ _ tills man kan gå på det fantastiska hembygdsmuseet och spana in alla tusentals prylar och skutor och kika in i John i murens butik.

drjöjer_6_ _ _ till det blir dags att masta på och man får ge order och gorma och skrika och gå omkring i kaptensmössa igen.

drjöjer_7_ _ _ tills man kommer över trögheten i kroppen och det börjar kännas inbjudande att dra igång vårslitet med båten. Men riktigt inbjudande känns det nästan aldrig – ärligt talat.

drjöjer_8_ _ till man får låta skeppet glida nedför sjösättningsrampen i Degerhamn under pompa och ståt – och kanske till en skvätt champagne.

drjöjer_9_ _ _ tills denna häger åter gör misstaget att stanna på Öland och inte dra söderut under vintern.

Märkt

6 tankar om “det är kallt och det dröjer…

 1. Anita Hagehed Växjö skriver:

  Tack för bilderna. Nu vet vi att vi får vänta med husbilstur till Degerhamn. Alltid trevligt med rapporter från vår favoritplats.

 2. Anonym skriver:

  Midvinternattens köld är hård ,stjärnorna gnistra och glimma–Men till nästa år igen kommer han vår gamle vän –för det har han lovat—–!!!

 3. jernis skriver:

  Här i Gävle strömming, så ock på Lidingö, med var går gränsen? På östra sidan heter den i vart fall sill. Ålen får vi nog vänta på x antal vårar för att ge den en chans att riktigt moja sig i Sargassohavet. Häger, eller kanske en hägring, som i förra inlägget? 😉

  • degerhamn skriver:

   Ser att firren ska kallas sill öster om en linje mellan Kalmar och polska kusten. Men polska kusten är lång. Drar man linjen till Szczecin har du rätt. Drar man den till Gdynia har jag rätt. Men det blir värre än så. Fisken ändrar kroppsproportioner ju längre upp i Östersjön den kommer. Längre norr ut har den färre ryggkotor än söderut. Dessutom blir huvudet kortare ju längre söderut den fångas. Det gäller nog inte bara strömming. Jag känner mig längre i dag sen jag flyttat från Jämtland. Å andra sidan känner jag mig dummare, kortare om huvet. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: