anita vann!

Lagom cool, med perfekt balanserat sinne för tidens relation till ”den stora kunskapen” slog Anita till en och en halv timme in på den andra tävlingsdagen: Rälla tall – och segern var bärgad mitt framför ögonen på förvånade medtävlare. För Anita blir naturligtvis dagen jobbig. Vänner, grannar och medier kommer att överösa dig med frågor: Hur bär du dig åt, egentligen? Var också beredd på den enda fråga som våra stackars sportmurvlar orkar klämma ur tankemaskineriet: Hur känns det nu, då?

En vild satsning som bara en stålman klarar av utfördes av ord- och pannolobsutforskaren, ekvilibristen Jernis – kolla förresten här hur han oförskräckt svingar sig uppe i det blå – som bara 20 minuter in på 3-poängaren drämde till med ett ”halvt rätt”, en närmast magisk insats med doft av trolldom och översinnlighet.

Lösningen:
Vi åker från en ort(Rälla) till en annan ort som heter likadant(Rälla) – men med tillägg av ursprung för marin leksak(tall). Frånorten(Rälla) ligger i Borgholms kommun. 2010 bodde där 407 själar. Leksaken(barkbåt) som figurerade i förra ledtråden är ofta täljd. Frånorten(Rälla) rimmar på synonym till ordet bjärta(grälla). I målet står träd(tall) med bark lämplig för barkbåt.

Kommande månadsskifte blir det världspremiär för nya tävlingsformen…

Märkt

2 tankar om “anita vann!

  1. jernis skriver:

    Och jag som var så kolossalt säker på att tredje ledtråden skulle komma att lyda: ”Frånorten rimmar på synonym till ordet il. …” 😉 Grattis Anita! – den allra sista av alla mina överkvinnor i Vart är vi på väg. Ett stort tack till Alvarsamtredaktionen för alla klurigheter som serverats! Nu ser jag fram emot nya spåningar i den kommande tävlingen. 🙂

    • degerhamn skriver:

      Tävlingsredaktionen tackar för uppmärksamheten och lovar tankenötter hårda som pansarplåt i nya tävlingen som till stor del bygger på ”den gångna månadens bloggfoton”. /Orvar Poäng, tävlingsledare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: