cykelled med oviss fortsättning…

cykelleden_2Om du trampar i bildens riktning kommer du småningom till Albrunna. Hur leden fortsätter därifrån är enligt rykten ännu ej bestämt. Den som lever får se…

cykelledenHojar du i denna bilds riktning kommer du först till Södra bruket, sen till Södra Möckleby och Degerhamn. Hur leden därifrån ska gå är enligt rykten ännu ej bestämt. Den som lever får se…

Märkt , ,

9 tankar om “cykelled med oviss fortsättning…

 1. Lars Henell skriver:

  Makalöst vackra foton med havet och strandlinjen i skön kontrast till dom rödockrafärgade skifferhögarna. Till och med cykelräcket ser ju snyggt ut från ovan. Hur högt upp är draken vid tillfället? Jag tycker mig skymta förarna längst ner i högra hörnet, övre bilden? Cykelleden söderut är än så länge ett oskrivet blad, kan också bekräftas.

  • degerhamn skriver:

   Först och främst är ni herr handelsträdgårdsmästare utsedd till Alvarsamts rapportör om allt gällande cykelleden Fyr till fyr söderut från Södra bruket. Ingen lön men en ofantlig ära!

   Vad gäller ordet förarna måste redaktionen genast gå in och rätta: Det heter piloterna. 😉

   Höjden i övre bilden är nånstans mellan 50 och 70 meter, av olika skäl hade vi kiten 50 meter ovanför kameran. I undre bilden är höjden runt 15 meter.

   • Lars Henell skriver:

    Aha, jag skall ta till mig denna KAP-terminologi i fortsättningen för upprättandet av yrkeshedern. Jag borde givetvis ha tänkt på att det är en flygfarkost ni navigerar. Det heter alltså pilot även om ni styr från markplanet. Det förklarar även varför det är en hel del självpåtagna piloter som forcerar genom Albrunna i 100 knyck men då med bil. Här tror dom att det är en flygfarkost dom sitter i, när det i själva verket är en bil och som det ju lär bli svårt att lyfta med? En pedagogisk fråga alltså. Men mer om inkonsekvensen i hastighetsbegränsningarna kanske när Sune är tillbaka?

    • degerhamn skriver:

     Sune har inte kommit hem till Öland ännu. Men redaktionen har precis blivit uppringd av Sune i Shimla. Men ljudet är dåligt; Shimla ligger på andra sidan jordklotet och en massa får och kor bräker och råmar i bakgrunden. Vår tekniker Ragge sliter som en hund vid reglagen. Lyckas vi förbättra ljudkvaliteten kan den världsunika intervjun komma hela mänskligheten till godo inom timmar eller dygn…

     Om hastighetsbegränsningar på södra Öland kan skrivas romaner, roliga historier, ledare, debattartiklar. Men varför göra det när alla kör med pelle i botten vare sig det är 40 eller 70. Alvarsamt kommer snart att föreslå att alla hastighetsbegränsningar på södra Öland tas bort. Ingen skulle märka den minsta skillnad och kommunen kunde tjäna en hacka genom att sälja plåtstolpar och skyltar till Borgholm.

     /Allan von Kompost
     nyhetschef

 2. Torbjörn Hartman skriver:

  Denna fantastiskt vackra cykelväg, som sträckan Degerhamn-Albrunna är, måste kunna få en fortsatt sträckning Albrunna-Grönhögen på samma sätt och samma karaktär, dvs närheten till havet.

  Om man tänker sig en utvecklad cykelturism på Öland så måste man kunna utnyttja den stora tillgång till havet som är just Ölands signum. Man är inte längre från havet någonstans på ön än ca tio km. Närheten till havet är den stora attraktionen för folk i det här landet och måste helt klart utnyttjas.

  Från Albrunna kan cykelvägen dras alldeles ovanför strandängarna och kopplas på den redan befintliga strandvägen i höjd med Mörbylilla ca, och där fortsätter den till Grönhögen.
  Någonstans kan ett vindskydd, för övernattning, byggas tillsammans med färskvattenkran och torrdass ( bajamaja ). Cykelturismen, inbillar jag mig, har säkert ett stort naturintresse, och skulle uppskatta en möjlighet till övernattning utomhus och skönt lyss till fågelsången och sundets sakta kluckande.

  Har det inte varit ett informationsmöte om den nya sträckningen Albrunna-Grönhögen i Södra Möckleby alldeles efter påskhelgen? Någon som var där?

  Någonstans tror jag att denna finfina cykelled kommer att berika södra Öland på många sätt, icke minst för oss, helt eller delvis bosatta,med en naturskön upplevelse till pedals och med alla dessa hälsosamma biverkningar tillika.

  Snart är det sommar. Nu är det bara en tidsfråga.
  Hilsen/

  • degerhamn skriver:

   Projektledaren Bo Thoor har precis besökt oss. Inlägg om det han berättade om kommer inom kort. Till dess kan konstateras att det ser lovande ut. 😉 /Staffanhälsningar

 3. Torbjörn Hartman skriver:

  Gött!

 4. […] Bilden nedan är från i går. Alvarsamt hoppas på snar information om vad som händer i projektet Fyr till fyr. Vi söker projektledaren Bo […]

 5. […] Se cykelleden från luften […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: