åter till Indien!

– Jag trodde det var ett försenat aprilskämt, säger en yrvaken Sune Flisa i telefon till redaktionen nu på morgonkulan. Enligt Östran har Länsstyrelsen upphävt kommunens strandskyddsdispens och Degerhamns ställplats har därför tagit ner skylten!

Sune Flisa fortsätter:
– Jag kom hem från Indien i går efter en besvärlig bilresa. Och detta vansinne är det första som slängs i mitt ansikte. Här går inte att stanna. Makten har gett sej den på att ta död på södra Öland – med alla medel. Med hastighetsbegränsningskatastrofer, med Länsstyrelsebeslut, på alla sätt som går. Jag dricker en kopp kaffe nu och sen blir det tummen tillbaka till Indien. Där råder åtminstone nån jävla ordning och reda. Det minsta man kan begära är att landshövdingen avgår, slutar Sune Flisa och kastar på luren, rasande, kolerisk, störtförbannad.

Alvarsamts redaktion kan inte annat än instämma i Sunes krav: Landshövdingen måste avgå. Nu!

Degerhamns_ställplatsDegerhamns ställplats, november 2015. Vägen i mitten leder ut till norra pirarmen.

Märkt , ,

8 tankar om “åter till Indien!

 1. superlille skriver:

  Ni skämta med oss aprillo?

  • degerhamn skriver:

   Alvarsamt skämtar aldrig. Sune kan dock kosta på sig ett skämt då och då, som för en kvart sen. Då kom telegram(!) från Köpenhamn: ”Åter en fri människa. Fri. Lycklig. Öland var en mardröm.”

 2. Anonym skriver:

  Drabbar även detta Grönhögens ställplats?
  Mvh
  Sommarboende

  • degerhamn skriver:

   Ingen på redaktionen vet. Men om makten får utveckla sin frustande förbudsiver är snart det mesta begränsat, förlamat och stängt på södra Öland.

 3. Torbjörn Hartman skriver:

  Detta är ju förfärligt tråkigt!
  Denna ställplats som har satt Degerhamn på kartan och skapad av privata och frivilliga krafter fyllda av initiativ och arbetslusta!

  Degerhamns ställplats har utsetts till: – The ställplats of the year! Sveriges bästa!
  Denna platsen genererar ju en massa annat gott för södra Öland i form av ökad turism och allmän försäljning och folknöje med liv och russel.
  Väldigt tråkigt!

  Vi förstår redaktionsmedarbetaren Sune Flisas reaktion. Vi hoppas att hans bortresa i affekt bara är av symbolisk karaktär och att han snart är bland oss igen.
  Sune Flisa behövs!

  Vi tror, och hoppas, att förbudsbeslutet omprövas och upphäves och att ordningen återställes!
  Tills dess: – Sommaren är på gång! Tiden arbetar för oss!
  Hilsen/

  • degerhamn skriver:

   Bäste Torbjörn.
   Redaktionen har haft telefonkontakt med Sune. Han är just nu intagit Rostock på sin återresa mot Shimla. Det blev alltså bara några timmar på södra Öland för den man som vigt hela sitt liv åt just denna landsdels utveckling och väl. Uppvuxen i ett stenbrott, jobbat med flis och åker sen han var sju, under åren slagits med 163 byråkrater och beslutsfattare med världsunika resultatet 162 KO och en förlust: Hastighetsbegränsningen genom Kastlösa. Han ger upp den och allt annat som har med Öland att göra. Han är bitter, kolerisk – ingenting kan få honom åter till Öland där – enligt gode Sune – maktens herravälde möter så klent motstånd. – Jag kan inte ensam rädda ön, skriker han i luren från telestationen vid Ulmenstrasse. Hade farsan levt hade hela Länsstyrelsens byråkratelit simmat i Kalmarsund nu! Landshövdingen måste avgå före solens uppgång i morgonbitti! vrålar han och slänger på luren.

   Tio minuter senare ringer Sune igen, denna gång från restaurang Braugasthaus Zum alten Fritz. Han är ännu argare. – Landshövdingen fick tips av Alvarsamt om att spara miljoner skattekronor i den planerade georadarundersökningen. Inte ett svar. Inte ett tack. Och sen alla hastighetsbegränsningskatastrofer – och som spiken i kistan vill han stänga ställplatsen i Degerhamn – som vid sidan av Cementa – är södra Ölands motor, nav, katalysator, framtid, ande, lycka. Jag är mållös. Jag måste ha några stärkande bärsa nu. Adios amigos. Vi ses eller hörs aldrig mer.
   Klick.

   Måhända skall tilläggas att vi på redaktionen har hört ungefär samma klagan/utbrott tidigare – minst ett dussintal gånger. Från Wramsby, från London, från Havanna, från Ludvika.

   Du har så rätt, Torbjörn. Tiden arbetar för oss!

   med optimistiska segerhälsningar

   Allan von Kompost
   nyhetschef

 4. jernis skriver:

  När polarisarna väl smält kommer kanske befintlig bebyggelse i byarna, särskilt på östra sidan, att betraktas som strandnära med tillhörande hausse på husmarknaden att emotse. Som sagt, tiden arbetar för oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: