Mardröm

Vid Kastlösa är vägen avstängd. ”Tillträde förbjuden” lyder texten på bocken som spärrar väg 136. Tjernobyl! Jag ringer ett informationsonummer och får veta att jag är välkommen ned till Ottenby för att titta på fåglar om jag betalar 500 kronor.

Jag ringer kommunen.

– Nej, där nere i öknen finns inga mataffärer. Det är längesen dom klappade igen. Dom få som bor där åker till Kalmar och köper ost för en krona mindre men pröjsar glatt och villigt 500 i bilkostnader. Vad vill du veta mer? Om du tittar dej omkring och inte frågar så mycket dumt ser du väl att det står Lidl och Coop och ICA-Kvantum på kassarna. Vi är inte helt väck i pallet här på vischan! Och kommunen stöder all lokal handel. All!

– Men…

– Ja, så brukar bonnläppar börja sina jerimiader. Man känner igen lössen på gången. Ha ha ha.

– Men…

– Nu är det som det är. I samarbete med Trafikverket och Länsstyrelsen har vi infört nolltolerans på södra Öland. Med det menas att endast fågelskådare får passera Kastlösa, att hastigheten därifrån och söderut är noll kilometer i timmen, att bredband är förbjudet, att nytänkande bör stoppas, att influenser och ”tilltag” måste få ett slut.

– Men…

– Tack. Inga fler men… Tack och välkommen åter.

Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: