apropå vattenbristen…

SkärlövbassängPå väg ned mot Skärlövs hamn ligger denna enorma vattenbassäng, som ska användas till åkerbevattning. Måtten är enligt ”husse” Mattias Wahlström 350 x 250 meter och de tre meter höga vallarna är cirka 30 meter breda i botten, 5 på toppen. Hur mycket rymmer denna jättepool? Tja, om det och annat kan du läsa i kommande inlägg – eller vänta tills vår bok om södra Öland kommer ut. I den samlar vi pärlorna.

Märkt , , ,

4 tankar om “apropå vattenbristen…

 1. jernis skriver:

  ”Sjögata” har alltid varit ökänd för sitt damm, numera även för sin dito. För inte är den Östersjöns praktfullaste pärla precis, men utan tvekan ytterst välbehövlig. (Tvärgatan mittemot går förresten till ”strannjale”, alltså strandgärdet på fastlandssvenska, med vackra betesängar och en hel del fornlämningar om jag minns rätt.)

  • degerhamn skriver:

   Ja, Sjögatan verkar belagd med gips. Damm vid damm gör ingen skönhet, men den med vådis i blir nog vackrare när klorofyllen slagit sina klor i vallarna. Fornlämningarna ska vi kolla upp vid tillfälle, men livet är kort så man undrar ibland hur mycket man ska hinna med…

 2. superlille skriver:

  En pool för alla badkrukor till redaktörer/bloggare på södra Öland. Äntligen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: