när tillvaron känns för platt

Öland har inte allt, vad än turismbroschyrerna lovar. Det jag ibland saknar är riktigt kuperad terräng, gläntor i tät barrskog och trolska tjärnar med näckrosor. Men ingen panik! Lösningen väntar bakom kröken. Man kör bara över bron och vidare in i det mörka Småland…

småland_3Den kanske svenskaste av de svenska sinnebilderna: Den lilla röda stugan med de vita knutarna, helst placerad på en höjd med betesmark ned mot ett trolskt vatten.

småland_1Småländska grusvägar som ibland är så branta att man måste köra på ettan för att ta sig upp. Men nedför går det undan.

småland_2Tjärn med näckrosor på svart vatten. Tystnaden är total. Skogarna är på sina håll så täta att de är omöjliga att vandra i. Mindre lockande är massor av mygg och broms.

 

Märkt

2 tankar om “när tillvaron känns för platt

  1. Britt Mari Bingebo skriver:

    Det finns ett ställe som vi besökt många gånger, mellan Färjestaden och Norra Möckleby innan Gråborg ligger en liten tjärn med röda näckrosor. Det finns en historia bakom men jag kommer inte ihåg den. Inte lika trolskt som i Småland men en ovanlig upplevelse här på Öland. Dessutom var det gott om vackra fjärilar och det surrade överallt i snåren. Så titta till höger om ni kör över från Färjestaden, det är värt en liten paus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: