var är turisterna?

Östran 7 juli, artikel om Jakob Franzén, destinationsutvecklare, och Staffan Smedfors, verksamhetschef och marknadsansvarig vid Ölands nya turistorganisation.

Staffan Smedfors: ”_ _ _ – Vi tittar på vilka trender som finns och på hur vi kan utveckla Öland mot de rådande trenderna. Marknaden styr mycket.”

_ _ _ Tidningen fortsätter: ”Jakob Franzéns främsta uppgift är att öka attraktionskraften för Öland som destination och han menar att deras två roller går hand i hand. – Destinationen måste leva upp till det vi marknadsför.”

Efter sådana intetsägande branschtypiska klyschor påstår man i alla fall att Trafikverket har räknat fram att det var drygt 13 000 fler personer på Öland under midsommar än förra året.

Det låter ju bra. Men jag tycker mig märka att vi har färre turister här nere i sydväst denna sommar. Det är fullt ös nere vid Fyrplatsen men i Degerhamn, Södra Möckleby och på cykelleden är det stilla. Jag kan bara hoppas att jag har fel.

enVackerDag_3Gårdagen var en fullkomlig sommardag. Men var fanns alla människor? Vi såg bara nån enstaka person på stranden vid Södra bruket. Och cykelleden hade vi för oss själva.

enVackerDag_2Växtligheten har satt gasen i botten sen vi fått regn. Det fula kravallstaketet utmed cykelleden mellan Södra bruket och Albrunna syns snart inte längre.

enVackerDag_1Det var inte många människor vi mötte under vår cykeltur under denna kanske ”sommarens hittills skönaste dag”…

Märkt , , , ,

6 tankar om “var är turisterna?

 1. Lollo skriver:

  De är o trängs på marknaden i Färjestaden o ligger utslagna på Talludden o granudden eller Saxnäs. Skickat i trafiken o livsfarligt att cykla på östra landsvägen då husbil schakt för egna saknar förmåga att bedöma husbilens bredd.

 2. Lollo skriver:

  Ordkrångel stressade chaufförer o vildsinta turister.

 3. tony skriver:

  Svaret kommer här….På norra Öland. Som alltid.
  Det kanske inte är onormalt att klyschorna står som spön i backen men jag tror att de visar på dagens verklighet. Varför svänger de flesta vänster efter bron? Utbudet och flockmentalitet. Man får nog inte förlita sig på kommunen om man vill öka tillströmningen av turister. Cykelled i all ära men lockar kanske inte det antal som önskas.En bra början men inte blir det som på Bornholm. Det behövs fler intressanta delmål på vägen till sydspetsen.
  Naturen i sig lockar inte fler idag än för 20 år sen. Så vilka är komplementen?
  Skall man plagiera stuket på norra ön om det är vad folk vill ha?
  Håller med om att ta bort ställplatserna (?) är ett steg i helt fel riktning. De var grundbulten för cykelleden och de som kan tänkas ta hjulingen Egen eller hyrd.
  Annars var det länge sedan jag såg en backspegel på en cykel !
  Soliga hälsningar/ Tony

 4. […] Motgång och medgång i Fyr till fyr Fyr till fyr – projektledaren ger lägesrapport Fyr till fyr når Albrunna Mot söder! Sol över cykelbron Var är turisterna? […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: