ett stycke räls…

ralsdragningEn bild från i dag får mig att fråga: Ska de återuppstå, Ölands Järnvägar, 55 år efter nedläggningen? Föreningen Ölands Järnväg snackar inte bara. Den planerar och utför också det man planerat. Föreningens visioner kan du läsa om här. Vid Torngårds gamla stationshus har man grävt och lagt syllar för ett gott stycke räls. Det ska bli spännande att följa föreningens anakronistiska arbete. Hur som helst verkar man sikta mot stjänorna… Alvarsamt lyfter på hatten. Imponerande är ordet! Torngårds station 2012 kan du se här.

Märkt , , , ,

2 tankar om “ett stycke räls…

 1. Torbjörn Hartman skriver:

  En järnväg med fungerande lok och vagn vore en fantastisk upplevelse på Öland, om än bara stationerad vid Torngårds banvall. Att kunna få åka med tågsetet någon km skulle bli än mycket värre.
  Nu drömmer vi ordentligt: Räls från Näsby upp till Mörbylånga, med planskilda vägkorsningar, skulle kunna bli ett värde av attraktion som ingen kan förbise eller någonsin komma att glömma. Tågset upp och ned med mötesplats i Torngård, platsen där allt startade, nu pratar vi om folkrörelse…Drömmen tog fart ordentligt känns det som, eller…?
  Kaerlig hilsen/

  • degerhamn skriver:

   Att drömma är tillåtet – och nyttigt. De här grabbarna gör det många tänker, vilket hedrar dem. Har märkt att intresset för gamla svenska järnvägar är stort och jag skulle tro att det på sikt kan märkas även på Öland. Drömmarna kan säkert bli verklighet om jobbet görs i etapper. Först en bit ”demonstrationsräls”. Sen några hundra meter. Och sen… Snacka om turistattraktion! Kommun och turismnissar har här nåt att stötta och marknadsföra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: