om mig

Staffan

Ölänning sen 2011 som bloggar om livet på och runt Stora alvaret.  Personliga intressen är konst, foto, litteratur, natur, datorer, desktop publishing, marknadsföring, akvaristik, cykling, RC-flyg och KAP. En annan blogg är I mina vatten.

På mina hemsidor Tidningsmakaren och Staffanfotograf ser du att jag gör allt från enkla broschyrer till tidningar, magasin och böcker. Det fina i kråksången är att jag gör allting själv: skriver, fotograferar, layoutar. Därför kan jag erbjuda oslagbara priser och snabba leveranser av alla slags publikationer i ämnen som kunden bestämmer – om företag, bröllop, gårdar, examina, släktträffar, evenemang, jubileer, kick off-satsningar eller i stort sett ”vad som helst”.

Jag kan också hjälpa dig med fotografering från luften. Det kan gälla översyn av fält och skogar, foton av din gård eller villa. Flygfoton är också en intressant metod för att presentera fastigheter och annan egendom som du vill sälja.

Jag heter Staffan Lagerström och du nå mig på 070-398 54 14. Jag har inte alltid nallen på mig. Svarar jag inte är det bara att lämna meddelande så ringer jag upp. Vill du nå mig med mejl är adressen: alvarsamt@yahoo.se

41 tankar om “om mig

 1. Anna Bjurström skriver:

  Vilken gedigen och trevlig blogg! Hittade hit tack vare Barometerns tips. Fortsätt i samma anda, riktigt trevlig läsning för oss som bor på södra Öland.

 2. Ingela B Selin skriver:

  Vad roligt att hitta den här bloggen! Det är den första bloggen jag läser…..och den handlar om min favoritplats! Södra Öland är verkligen fantastiskt!

 3. Kallebaatur skriver:

  Vilken trevlig blogg och vilka fina bilder. En fantastisk dokumentation om mäniskor och händelser på södra Öland. Jag bor lite längre norrut på ön och bloggar mest om natur och lite historia och massa annat. Det blir mycket mittlandsskogen men jag gör även turer söderut.
  Den här ska jag följa

  Mvh Kallebaatur

  • degerhamn skriver:

   Hej och tack, Kalle.
   Även folk från mellersta och norra ön är förstås välkomna som läsare om livet här nere. 😉
   Ska kolla in din blogg vid tillfälle…

 4. silke skriver:

  vilken härlig blogg du har. Vi ska resa till Öland i början av juni. Till dess jag gädjer mig åt dina fina bilder om öland.
  Jag tycker väldigt om din blogg. Tack för alla fina ställen du visar här.
  (jag är från tyskland så min svenska är inte alltid korrekt, jag ber om ursäkt)

  MvH

  Silke

  • degerhamn skriver:

   Tack Silke och välkommen till Öland. Din svenska imponerar; du skriver bättre än många svenskar. Och du skulle bara höra min förfärliga skoltyska, ”modell äldre”. 😉

 5. Kerstin Stenström skriver:

  Hej. Jag heter Kerstin, barnfödd i S.a Möckleby. Tycker det är jätteroligt att se de fina bilderna.Får lite hemlängtan.
  Ska i allafall åka till Albrunna lund och se blåsipporna.

  • degerhamn skriver:

   Tack för din vänliga kommentar, Kerstin. Du tycks inte ha slagit ned bopålarna så förfärligt långt från Södra Möckleby ändå. För du tar väl inte bilen och åker massor av mil för att se blåsippor? 😉

 6. Caroline skriver:

  Tack för besöket hos oss på Mörbylånga Tandvårdsgrupp, otroligt fina naturbilder du tar. Det var roligt att få se din blogg med de fina bilderna och allt fint du skrev om oss.

  • degerhamn skriver:

   Tack själv, Caroline. Det var ett intressant besök. Om det Tommy berättade kunde man skriva en bok. Eller två. Men eftersom min blogg bygger på stor dominans för bilderna får det räcka med det som blev. För övrig är det lätt att skriva om ett bra gäng. Sånt känner man på en sekund. Eller två. 😉 Hälsa de övriga. /Staffan

 7. silke skriver:

  Hej på dig,

  jag titta på dina bilder nästan varje dag och jag kan se att det är vår på öland just nu, men snälla, kan du berätta för mig hur det ser ut på stora alvaret, för vi ska resa till öland i slutet av nästa vecka. Jag hoppas att naturen är så klart på alvaret att det finns ett stort antal blommande växter. Jag vill så gärna se en gång ett värgrik alvaret. Hur stora är mina chancer på det ? Jag är väldig interesserat av orchideer, men kanske är det för tidigt, eller hur?

  Tack för din blogg, det är en stor glädje att följa din blogg

  Många hälsningar från tyskland

  Silke Walter

  • degerhamn skriver:

   Tack för dina omdömen, Silke – på nästan perfekt svenska! Jag ska gå igenom mitt fotolager och se om jag kan mejla dig några bilder under lördag-söndag. Men du ska veta att jag inte kan nånting om blommor – jag bara njuter av dem. Och fotograferar dem! 😉 Ölandshälsningar från Staffan

 8. Petra Grönlund skriver:

  det där tvättsträcket känner jag igen. Jag bodde två år i fönstret uppe till höger.
  Gammal Capellaelev

 9. Jan-Olof skriver:

  På biskopsvigning i Uppsala idag fick jag av domprosten i Skara som också bor i Dalsjö kännedom om Alvarsamt! Nu på tåget hem har jag bekantat mig med den. Vilken förnämlig blogg! Med den kan man vara där fast man inte är där. Men snart är jag där igen.

  • degerhamn skriver:

   Tack för de orden. Hoppas du har sett dig själv på bloggen ute i guds fria natur. Tilläggas bör att Anders A är en hyvens kille, men fruktar att han snart begär provision för alla bloggläsarvärvningar. 😉

 10. Jan Brunsberg skriver:

  Jag vet inte vem du är, du skicklige kreatör som står för den här bloggen, men en frisk vind är det i Mörbylånga. Jag önskar stor framgång och spridning.Mvh Janne Brunsberg

 11. Anonym skriver:

  Synd att du lägger ner. Brukar läsa denna blogg eftersom jag själv är sommarölänning fast född och uppvuxen i Jämtland. Dessutom yrkesfotograf. Hur ska jag nu få reda på vad som händer när jag inte är där?

 12. Jeanette Sköld skriver:

  Tack Staffan för att du ställde upp med inspelningsgrejer i Smedby. Ser fram mot att lyssna. Ha det bra.

  • degerhamn skriver:

   Vassego! 😉 Det var bara roligt och jag tycker resultatet blev överraskande bra. Det var onekligen en svår miljö att ”banda” med bara två mikrofoner. Helst skulle man ha haft tio – en per skalle.

 13. Kicken Ericson skriver:

  Hej!
  Det är var roligt att se att du skrev om Raine Navin,tycker jag som är engagerad i Teatergalleriets i Kalmar utställningsverksamhet och presenterade Raine på vernissagen.Sen är det lika kul att du uppmärksammar Smedby hembygdsförenings aktiviteter. Jag är med i hembygdsföreningens styrelse och vi håller ju på som du vet, med olika program vinter som sommar.
  Hälsn.-Kicken Ericson

  • degerhamn skriver:

   Det var kul att höra. Och så märkligt att du har kopplingar till två av mina senaste blogginlägg. Vi hade tänkt besöka Teatergalleriet igen för att höra Raine diskutera med elever från Capellaskolan. Men annat kom emellan… Smedby hembygdsförening är ett föredöme. Ni har verkligen mycket att bjuda på. Fortsätt att gå ut med info om evenemang i god tid – folk har fulla kalendrar i dag. Ni skulle kanske starta ett nyhetsbrev som man kan prenumerera på? /Staffanhälsningar

 14. Eva Yttermalm skriver:

  Mycket trevlig läsning och många fina bilder från södra Öland!

 15. Christina Davoust Wennberg skriver:

  Skulle vilja se Olle Nilssons film från 1991 om John i muren. Var kan jag se den?

 16. Sven -Erik Persson skriver:

  Otroligt foto och artiklar från södra öland man minns sin uppväxt och alla gulliga töser

 17. Sven -Erik Persson skriver:

  Trollhättan sen 67 din blogg om min hembygd kanon känner igen en del efter folk från Degerhamn.

 18. Olle Björngreen skriver:

  Vad var det egentligen vi kom fram till? Jag har samma tanke. Bra sammanfattning och trevligt skrivet. Om alla tänker lika, blir det inte mycket tänkt, brukar jag säga. Dock, måste alla dra i samma riktning. Sitter själv och ”spånar” på lite ideér jag har. Potentialen finns, för ett blomstrande Södra Öland, men som du skriver, vad var det vi kom fram till? Känns som o det hänger i luften Ny i bygden, och gillar miljön.

  • degerhamn skriver:

   Hej Olle och tack för synpunkter. Du skriver att du är ny i bygden… Då får man säga välkommen! 😉
   En detalj, bara: Placera gärna din kommentar till själva inlägget och inte här på ”Om mig”. Då kan det bli lite sprutt på kommentarerna, vilket behövs i ett livsviktigt ämne som detta om Sydölands framtid. /Staffanhälsningar

 19. Christel Bengtsson skriver:

  Hej!
  Läser med glädje din blogg. Jag är född i Sa Möckleby 1948 och flyttade till Skåne 1950. Har tillbringat alla mina somrar hos farmor nere i Dalsjö tills hon avled på 80- talet. Läser att ni skall skriva en sockenbok, när kan den bli färdig tro? Skulle vara kul att få läsa den.
  Gott Nytt År hälsar Christel

  • degerhamn skriver:

   Skoj att bloggen intresserar. Dalsjö ligger bara ett stenkast från mig… Så till din ytterst svåra fråga! När blir sockenboken färdig? Ska man gå efter ”det historiska” kommer det ta århundraden. Första gången planerna på en sockenbok skrevs ned var 1979. 😉 Men sen blev det inte mer förrän vi började för två år sen. Och ska jag vara ärlig tror jag det tar minst två år till. Men vi har en idé på g som snart presenteras här på Alvarsamt. Jag kan inte säga mer än att om den blir av kommer hela ARBETET med boken att genast bli tillgängligt. Man kommer alltså att kunna följa bokens process från ax till limpa. Personligen hoppas jag mycket på denna typ av skriva-bok-process. Men vi är många viljor i gruppen så vi får se… 😉 /Staffanhälsningar

 20. Josef Boberg skriver:

  Fortsatt all Lycka till med Dina värv !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: