alvarsamt ger landshövdingen chans att rädda öland

georadar_bud_1800

PS. Senast landshövdingen mötte Alvarsamt kan du läsa om här. Där kan du även höra honom, eftersom den trasiga ljudlänken nu är åtgärdad. Landshövdingen var redan då – 2012 – mycket mottaglig för goda råd och impulser, exempelvis i frågor som ”skäggets förstärkning av mannens pondus”.

Märkt ,

4 tankar om “alvarsamt ger landshövdingen chans att rädda öland

 1. jernis skriver:

  Ett sprudlande intelligent förslag! Och lönsamt; håll för allt i världen Sune Flisa på ljusårs avstånd från det projektet för att undvika att med list och ränkor bli nesligen utmanövrerad. När du ändå är igång så passa på att göra två flugor på smällen. Du borde nämligen också ha alla förutsättningar att för evigt bli hågkommen som arkeokulturhistorisk hjälte med legenden berättad i ett specialnummer (i fyrfärgstryck) av Södra Ölands Annaler genom att med georadarn hängd på kiten studera och analysera lämningar och formationer av det slag du visade i ditt inlägg ”studier från luften” från 7 februari.

  • degerhamn skriver:

   Jernis. Du rullar ut idel ädel goda förslag – och varningar. Om vi börjar med Sune. Han har redan mejlat och skällt ut oss efter noter. Han beskyller bland annat redaktionen för ”osund konkurrens och idéstöld”. Han påstår sig i eget brev till landshövdingen ha presenterat ”den överlägset optimala lösningen”. Han fortsätter: ”Man behöver inte vara konspiratoriskt lagd för att förstå att mitt brev har beslagtagits av Postverket efter tips från Alvarsamt och Säpo. Trion jobbar i maskopi för att själva kunna slutföra affären och dela på kosingen.”

   Redaktionen har i fyra mejl försökt få Sune att förstå att han ser hjärnspöken och att det faktiskt finns andra genier än han på denna jord. De första tre lämnades obesvarade. Det fjärde besvarades med en enda sifferserie: Hans bankkontonummer i Shimla Bank, India.

   Vad gäller övriga georadaranalyser, alltså de vid sidan av de snart inledda vattensöken, kommer stora sanningar att rullas ut. I veckan antastas bland andra Länsstyrelsen med ett knippe frågor med rötter i din referens ”Studier från luften” från 7 februari. Vid – förväntat – positivt svar startar Alvarsamt ett gigantiskt upprop för krav på omedelbar utgivning av ett ”öländskt georadiskt praktverk” om minst 20 band, utgivet och betalt av Länsstyrelsen. Blir det svidande dyrt kan säkert Stefan hjälpa till privat. Han har trots allt lönsamma extraknäck vid sidan av sinekuren. Arbetstiteln kan tillsvidare vara ”När vi gräver guld i Ottenby”. Hur guldet senare ska fördelas har redaktionen redan börjat diskutera. Vi är alla överens om att gnällspiken Sune inte ska få den ynkligaste lilla miljon. Alvarsamt rapporterar naturligtvis fortlöpande om det helt transparenta förslagets utveckling från hugskott till verklighet. /Allan von Kompost, diariet

 2. Tony skriver:

  Finner att redaktören inte är särskilt ödmjuk inför möjligheten att behöva importera sitt vatten från det HEMSKA Sverige. Vi har ju regnet på vår sida i detta fall. Vårt överskott kan vi dra i en pipeline till Danmark eller Tyskland. Frågan är om detta är ett resultat av djupborrningar
  de sista 50 åren med sänkt grundvattennivå som resultat.

  Om redaktören förväntas hitta några doliner med sin georadar kan jag informera om att berggrunden kanske sluttar någon grad åt öster, Om det sen finns vatten i dessa och det dessutom är drickbart blir nästa fråga. Konstaterar att Alvkällan vid bruket inte har ett drickbart vatten enligt ett examensarbete om källor på södra Öland.(torrlagd?)

  Känner en viss oro för redaktörens säkerhet om han sätter dessa planer i verket.
  En större kite med dess bärighet o dragkraft kan innebära att han blir ett drivankare i slutet av linan om han inte har uppbackning av ett lokalt dragkampsgäng. Det ekonomiska resultatet
  får vägas mot risk om fler skall dela på kakan ( läs kontanterna ). Ser nog en fortsättning på den arkeologiska banan som realistisk.

  Skämt eller ej så är det allvarligt om Öland inte har egen tillgång av vatten i framtiden.
  Att brunnar sinar idag kan bero på att uttaget är så pass mycket högre i dagens samhälle att påfyllningen uppifrån inte räcker till. Får ni sen en torr sommar till så..

  Vänliga regniga hälsningar/ Tony

  • degerhamn skriver:

   Redaktionen tackar för den värmande omtanken gällande vår redan hårt sargade personal. Visst finns alltid risker med att mentalt eller fysiskt gå till väders på grund av ”geniala tankar långt före sin tid”, liksom ”underskattad bärkraft av alla slags flygetyg”. Jag kan dock garantera att Alvarsamts jakt på livgivande doliner blir i det närmaste riskfri. I dagarna sluts nämligen avtal mellan redaktionen och Degerhamns Dragkamps- och Draghundsförening, DDoDF, i vilket redaktionens flygare garanteras ”ständig jordkontakt medelst midjerep mellan flygare och de för dagen fem piggaste dragkamparna i alla slags vindar upp till 13 meter per sekund.” Betalningen av tjänsten sköter Länsstyrelsen och även ”Bryssel” lär vara inkopplat på ett hörn.

   Att Alvkälla har torkat ut får ses som en pinsam detalj i traktens brusande vattenhistoria. Men hav förtröstan. När kiten har gjort sitt kommer hela södra Öland att se ut som ett livs levande sprinklersystem i bautaformat. Att man norr om bron får hålla till godo med bräckvatten och sörpla dagg är inte vårt fel. Alvarsamt kan inte ta ansvar för allt här i världen. Med vattenstinna hälsningar /redaktionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: